Pääsin hakemaani koulutukseen. Piti aprillipäivänä asia katsoa netistä, kun koulutus alkoi jo heti pääsiäisen jälkeen ja kirjeellä tieto ei olisi kerennyt ennen koulutuksen alkua. Nyt sitten olen vuoden verran koulun penkillä ja sitten minusta pitäisi tulla linja-autonkuljettaja. Tuosta koulutukseen pääsyn ilmoittamisesta on sen verran "pakko" kertoa, että sain kaksi kirjettä, kummatkin oli päivätty maaliskuun viimeiselle päivälle, mutta ensimmäisessä ilmoitettiin, että minut on hyväksytty ensimmäiselle varasijalle ja toisessa kirjeessä oli maininta, että minut on hyväksytty koulutukseen.

Tiistaina sitten lähdin Pelloon koulutukseen. Olihan se mielenkiintoista lähteä reilun sadan kilometrin päähän, kun en tiennyt onko mulla edes minkäänlaista majoitusmahdollisuutta Pellossa. Yllättävän helpostihan se majoituspaikka löytyi. Meinasin ensi ottaa Motelli Ruskalinnasta kuukaudeksi majoituksen, koska se olisi maksanut "vain" 160 euroa kuukausi. Olinkin siellä ensimmäisen yön, mutta Ruskalinna oli pienoinen pettymys. Huoneet olivat kauhean pieniä, noin 2,5m x 3m, suihku ja vessa olivat käytävällä sekä sauna oli yhteiskäytössä miesten kanssa. Naisten vessa oli naisten pukukopin yhteydessä, mutta vessaan oli kulku myös käytävältä, mutta tiistai-illan aikan kyllä sain todeta usein, että kyllä miehetkin sitä naisten vessaa käytti. Siitä ainakin päättelin, kun pytyn muovirinkula oli usein ylhäällä ja ensimmäisen kerran vessassa käytyäni, laitoin käytävän oven lukkoon sisäpuolelta, niin ei ollut kauan, kun vessan ovi oli sepposenselällään auki. Eikä koko motellissa muita naisia silloin ainakaan majottautunut. Eikä Ruskalinnassa olisi ollut mahdollista pestä pyykkiä.

Keskiviikkona päätin sitten siirtyä koutuspaikan viereen asumaan, vaikka vuokra onkin 250 euroa kuukausi. Vaikka se onkin 3-6 hengen soluasunto, mutta on se huomattavasti paremmassa kunnossa kuin Ruskalinna. Solussa on oma suihku ja peräti kaksi vessaa. Pyykinpesumahdollisuus on ja samoin sauna. Vaikka sauna onkin samalla tavalla yhteiskäytössä, kuten Ruskalinnassa, mutta oli se huomattavasti siistimmässä kunnossa. Mutta pitää tässä vielä harkita, että asunko asuntolassa kuin tämän huhtikuun. Samassa koulutuksessa pn eräs torniolainen, hän on aikonut ainakin kesän ja alkusyksyn kulkea päivittäin Torniosta Pelloon. Pitää tuossa ensiviikolla keskustella, että minkälaista taksaa se mies pitää, että pääsee kyytiin. Enpä usko, että pitää ihan 160 euroa maksaa. Onhan se aikamoinen kulkeminen, mutta kahden asunnon pitäminen ei myöskään ole kovinkaan helppoa. Katsotaan kuinka hullusti tässä akan käy!