Tänään oli sitten ensimmäinen ajo linja-autolla. Enpä ole ole autolla ajoa näin paljoa aikaisemmin jännittänyt tai pelännyt. Itse ajaminen ei ole sen kummallisempaa kuin henkilöautollakaan, mutta täytyy ottaa huomioon, ettei auto käänny, eikä pysähdy yhtänopeasti kuin henkilöauto. Ei sitä linja-autossa kovinkaan paljoa korkeammalla istuta kuin henkilöautossakaan, joten ei sitä kovinkaan paljoa pidemmälle näe mitä "normiautosta". Meitä autossa kaksi tulevaa linja-autokuskia. Lähdettin ajamaan Ylläksen kautta Leville ja Levillä käytiin syömässä. Oli hyvää ruokaa ja pirun halvalla, ainakin näin opiskelijahintaan. Lounas ei maksanut kuin neljä euroa.  Muonion kautta ajettiin takaisin Pelloon.

Onneksi sitä joutuu harjoittelemaan 35 tuntia linja-autolla ajoa ennenkuin on mahdollista päästä inssiajoon. Tänään tuli ajettua kolme tuntia, joten 32 tuntia ainakin pitää vielä harjotella. Ja tämän päivän perusteella taitaa tulla aikamoiseen tarpeeseen tuo ajoharjoiteelumäärä. Kyllä se aika tumpeloa ajamista oli, jopa ensimmäiseksi ajoksi. Mutta noin puolessa välissä paluumatkaa poikettiin kahville. Sen jälkeen ajaminen alkoi jo huomattavasti paremmin luistamaan. Aloin jo rentoutumaan ratin takana. Eli saattaa olla pieniä toiveita, että minusta vielä tulee ammattikuljettaja. mutta sen näkee vasta vajaan vuoden kuluttua. Ja siihen mennessä ollaan harjoiteltu myös täyperävaunullisella rekalla ajoakin.

Nyt saa viikonlopun rauhoittua ja kerätä voimia, maanantaina on sitten heti toinen ajokerta. Sama opettaja ei meitä ajata, toivottavasti olisi yhtä lupsakan oloinen. Samalla toivon, että olisi mahdollisuus ajaa samalla linja-autollakin vielä. Maanantain jälkeen voi ihan hyvin sitten vaihtaa jo autoakin. Koululla on kolme tai neljä erilaista linja-autoa. Tämän hetkisten tietojen perusteella me päästään harjoittelemaan kaikilla autoilla, jotta inssiajossa ei pitäisi olla väliä, että millä autolla sitä lähtee näyttöä antamaan.

"Täytyy" täsät lähteä laittamaan sauna lämpiämään ja mennä käymään kaupassa hakemaan äitille pakettia ja korttia sekä, jos sitä pari saunajuomaa ostaisi samalla!