Nyt tämä opiskelu alkoi taas nyppimään. Meiltä vietiin taas yksi ajoharjoittelupäivä! Kohta me ei nähdä autoja ollenkaan. "Päästään" ihan kylmiltään inssiajoon. Hyvä, että tiedetään miltä linja- tai kuorma-auto näyttää. Meillä pitäisi olla elokuun lopussa kortit taskussa, mutta tällä vauhdilla me ei keretä ajamaan edes korttiin vaadittavia tunteja. Korttiin vaadittavat ajoharjoittelua pitää olla 35 tuntia. Kun lasketaan jo meillä olleet ja tulevat harjoitusajotunnit, niin meille kertyy 36 ajotuntia. Eli yhtään peruutusta tai poissaoloja, niin menee jo ketuilleen! Höntti yrittää saada meille yhden ajokerran lisää. Mutta kun se yksi ajokerta ei todellakaan riitä. Oikeasti tarvittaisiin ainakin neljä ajoharjoituspäivää, eli noin kymmenen tuntia, lisää! Mutta kaikki on tällä hetkellä liikaa kiinni Uteliaasta Opettajasta. Ja hän ei todellakaan ole meille myötämielinen, se on jo todettu moneen kertaan. Kyllähän tuon ison auton saa liikkumaan eteenpäin, mutta peruuttaminen ei kovin moneltakaan onnistu!

Jos ja kun vaaditaan lisää ajoharjoittelua, niin vedotaa siihen, että autot ovat ajossa. Kerrotaan, että muutkin tarvitsevat ajoharjoittelua. Se on tosi kehno perustelu, kun tällä hetkellä koulun pääpaikalla ei ole kovin sellaisia kuljettajaopiskelijoita, joilla ei vielä ole korttia taskussa tai antamatta pätevyysnäyttöjä. Sekään perustelu ei mene tällä hetkellä läpi, että Keminmaassa alkoi sama koulutus vajaa kuukausi sitten, joten hekin tarvitsevat autoja. On se vaan niin väärin, että heille on jo kertynyt yhtä paljon ajotunteja kuin meille. Ja me ollaan sentään oltu jo kaksi kuukautta koulun penkillä. Keminmaalaisiin verrattuna meillä pitäisi olla jo kortit ja väliaikainen ammattipätevyys taskussa, jotta uraputki ammatikuljettana voisi jo käynnistyä. Että niinku pikkasen kenuttaa!

On siinä hyvät puolensa, että mellä on ajoharjoittelua tapahtunut useammalla eri autolla, mutta minkään auton kanssa ei ole tullut kunnolla sinuiksi. Sekin myös tuo vähän ristiriitainen asia, että meitä on ajattunut useampi opetttaja. Kaikki opettavat aika paljon eritavoilla ja eri asioita. Minulle ei oikein tuo nyt tällä oikein sovi, kun minulla on aika paljon vielä epävarmuutta linja-auton hallinnassa. Jos se olisi pelkästään minun päätöksen vallassa, niin minua  ei ajattaisi kuin yksi tietty opettaja, mutta minun mielipidettä ei taideta ottaa huomioon.