Perjantaina ja maanantaina oli vuorossa seitsämäs ja kahdeksas harjoitusajopäivä. Kumpanakin päivänä ajettiin Rovaniemellä. Ei ollakaan viiteen viikkoon ajettu metriäkään isoilla autoilla. Ja sen kyllä huomasi. Aivan kuin en olisi koskaan ajanut isolla autolla metriäkään. Meni sitten ihan plörinäksi.Eilen pääsin ajamaan automaattivaihteisella Scanialla. En tullut sen auton kanssa laisinkaan toimeen. Peruuttaminen oli tällä kertaa erittäin vaikeaa, ei sitten millään mennyt niin kuin olisi pitänyt. Eikä kääntymisetkään menneet ihan putkeen. Vaikeisiin kääntymisiin ihan vähän vaikutti, että linja-auton akseliväli oli 20 senttiä pitempi, kuin aikaisemmin ajossa olleissa autoissa. En kuitenkaan ottanut liikennemerkkejä mukaan.

Nyt on sitten kasassa 29 ajotuntia. Inssiin riittää 30 ajotuntia, mutta tällä menolla ei todellakaan ole mahdollisuuksia päästä inssiä läpi. Eilen Suosikki ajatti meitä, siis minua Juha-Puhaa. Oli mukavaa flirttailla ajattajan kanssa ja kun Juha oli ajovuorossa. Juha oli melko kiitettävästi pihalla ja tunsi itsensä ulkopuoliseksi, kun Suosikin kanssa innostuttiin puhumaan kaksimielisyyksiä. Tuntien jälkeen mulle naljailtiin, että meillä taitaa olla vispilän kauppaa ajattajan kanssa. Ei ole vispilän kauppaa. Mutta en kyllä laittaisi yhtään pahitteeksi, vaikka olisikin. Suurinpahan esteenä ja hiasteena on, että molemmat meistä on tahoillaan varattu.

Eilen sain vahvistuksen siihen, että pääsen harjoittelupaikkaan pitämään kuskia kädestä kiinni keskiviikoksi ja torstaiksi. Se on sentää vähän järkevämpää, kuin istua turhauttavilla atk-tunneilla, tunneilla, jonka aiheet osaan turhan hyvin. Kysyin sitten Höntiltä päivän päätteeksi, että onko mahdollista saada atk-tunnit vaihdettua ajotunneiksi. Eihän Höntti sellaiseen osannut vastata. Aikoi ottaa selvää. Epäilen suuresti, ettei se sitä kuitenkaan muista selvittää. Eli taitaa olla parasta, että maanantaina soitan suoraan koululle ja kysyn sellaiselta henkilöltä, joka ainakin kaivaa tiedon esiin ja kyseinen henkilö toimii linja-autopuolella ajojärjestelijänä.