Aamulla heti ensimmäisenä ajokeikkana oli, että piti hakea pari mummelia päiväkeskukseen. Ensimmäinen mummeli autoon päästyään alkoi valittelemaan pahoinvointia ja yläselän ja -kropan särkyjä. Ohjaaja kyseli lähtiessä voinnista ja siitä, että pitäisikö soittaa ambulanssi. Pahoinvointia ja yläkropan särkyjä oli ollut jo pari päivää, ja mummeli oli siitä huolimatta vielä lähdössä päiväkeskukseen, eikä meinannut hyväksyä ambulanssin tilaamista. Että pitääkin olla kunnon jukuripää ja tuolla iällä, noin 90-v.! Sitten Ohjaaja tuli siihen lopputulokseen, että soitetaan vaan ambulanssi meitä vastaan, kun mummeli oli myös tavallista harmaampi. Eikä me pystytä tekemään yhtikäs mitään, jos mummelin vointi romahtaa, vaikka meillä molemmilla on ensiapukoulutukset äskettäin suoritettuna. Mummelin voinnin romahtaessa ambulanssin tilaaminen alkaa olemaan melko myöhäistä, joten parempi tilata riittävän ajoissa. Jouduttiin sitten odottamaan muutama minuutti ennenkuin ambulanssi saapui sovittuun paikkaan meitä vastaan. Ambulanssimiehet veivät mummelin saamaan ensihoitoa mahdollisiin sydänvaivoihin. Siihen aikaan aamusta ei ole Torniossa päivystävää lääkäriä, joten toivottavasti mummeli vietiin suoraan Kemiin keskussairaalaan lääkäriin, saamaan oikea diagnoosi ja oikeaa hoitoa. Toivottavasti mummeli on nyt paremmassa kunnossa.

Kun me päästiin jatkamaan matkaa, niin Ohjaaja soitti varalle toisen auton, jos ei keretä ajoissa hakemaan tämän päivän kehitysvammaisia. Minä olin ratin takana, joten muutamissa kohdissa missä oli turvallista, niin ajoin "hivenen" ylinopeutta. Oltiin me loppujen lopuksi vajaan vartin verran aikataulusta myöhässä. Mutta todettiin, että keretään kyllä hakea keharit ja toimittaa heidät oikeaan paikkaan ja vielä sen jälkeen vielä linjalle. Onneksi ei tullut vielä hammaslääkärikeikkaa siihen sotkemaan aikataulua tai sitten olisi pitänyt johonkin ajoon laittaa vara-auto.

Joten päivän pari ensimmäistä työtuntia oli tosi hektisiä ja jopa hetkittäin vähän jännittäviä ja pelottaviakin. Ohjaaja sanoinkin, että hyvä että tällainen tapahtui hänen mukana ollessa, eikä vasta sitten kun olen yksin "mummokierroksella". Ohjaaja antoikin yleispätevänä ohjeena, että jos vähänkin epäilyttää vanhuksen vointi, niin kannattaa soittaa hätänumeroon ja tilata ambulanssi tarkistamaan tilanne. Joissakin tilanteissa käytös voi myös muuttua sairauskohtauksen aikana tai sen jälkeen, joten pitää olla kokoajan erittäin tarkkaavainen.

Aamussa tuntui olevan ihan riittävästi äksöniä yhdeksi päiväksi. Muuten päivässä ei ollut mitään erikoista, meni ihan tavalliseen tahtiin.Paitsi kahden linjan välissä innostuin juttelemaan linja-autoasemalla entisen naarin kanssa, ja tauko meinasi venähtää liian pitkäksi. Siinä vaiheessa Ohjaaja huuteli Orjaa takaisin työn ääreen. Joten minusta sitten tehtiin sitten virasllisesti firman Orja!