Ompas taas pitkän oloinen päivä. Istutaan luokassa kuuntelemassa maansiirtohommiin liittyviä turvallisuusasioita. Opettaja on jaksanut puhella yksinään aamusta asti. Meidän porukka on istunut aika apaattisina taululle. Linja-autonkuljettajanhan täytyy tietää maansiirtoasioista tosi paljon työssänsä. Turvallisuusasiat eivät ole laisinkaan pahasta, mutta nämä asiat ovat samanlaisia kuin trukkikoulutuksessa. Jotenkin tuntuu oolevan turhauttavaa istua ja kuunnella samat asiat uudelleen. Pikkasen niinku tuntuu kysivän tämä meidän touhu. Näitä maansiirtojuttuja saadaa kuunnella ainakin kolme päivää. Taidan siirtyä niiksi päiviksi ajohommiin. Tai sen yhden päivän taidan olla mukana, kun mennään Rautuvaaran kaivoksella käymään. Mutta ihan oikeesti. Tämä on ihan hanurista tämä meidän koulutus. Pikkasen enemmän pitäisi olla järkeä tässä touhussa. Mutta minkä sille voi, että työvoimahallinto on ostanut tällaisen paketin ja koulu toteuttaa sen sopimuksen mukaan. Täytyy huomenna saada väännettyä asiat kuntoon tuossa henkilökohtaistamisessa, ettei täällä luokassa tarvitse näin paljoa istua turhia tunteja. Jostain kumman syystä nuo työt viehättää erittäin paljon!

Toinen asia mikä tässä on parin päivän ajan risonut, että yläkerran naapurit tupakoi rappukäytävässä. Entinen naapuri on asiasta sanonut jo pariin otteeseen, mutta eipä ole tehonnut. Nyt kun menen asiasta valittamaan suoraan vakranantajalle, niin suuri haloohan siitä syntyy. Eipä se minua paljon haittaa, että tulee kuraa niskaan. Enemmän haittaa ja häiritsee se, että tupakka haisee rappukäytävässä ja vaatteissa.

Antisankari, joka asui aikaisemmin naapuritalossa, niin pyörii taas vaihteeksi samaoilla kulmilla. On kuulemma alkanut taas seurustelemaan yläkerran naapurin uskovaisen kanssa. Seurustelu tapahtuu silloin, kun uskovaisen lapset eivät ole täällä, vaan isällään. Kun Antisankari viihtyy kulmilla, niin viihtyy myös muutama muu paikkakunnan hämärämies ja virkavalta. Jälkimmäiset jälleen poikkesivat pihalla, mutta joutuivat pettymään, kun Antisankari ei ollutkaan maisemissa. Kyllä se mies vielä joku kaunis päivä napataan, kunhan ennen sitä ei tapahtuisi mitään traagista. Että niinkuin taas tällainen päivä.