Maanantaina sain kuulla, että olen voittanut eräässä arvonnassa Samsungin valkoisen miniläppärin. Se tuli pirun nopeasti Postin välityksellä. Tiistaina sain jo hakea Postista pois. Tottakai sitä tuli innostuttua sitten värkkäämään uuden koneen kanssa, jotta saan toimintakuntoon. Ei sitä sitten seuraavana yönä kerennytkään sitten ollenkaan nukkumaan, kun innostus oli kunnolla sfääreissä.

Keskiviikosta asti olen ollut melko paljon tämän uuden miniläppärin kimpussa, testaillut kaikkea ja lataillut kaikkia hyödyllisiä ohjelmia koneelle. Mutta näitten viiden päivänä aika en nyt vielä ole vakuuttunut Windows 7:n paremmuudesta Vistaa verrattuna. Kumpikin vaikuttaa olevan käyttömukavuudelta yhtä kankeita käyttää. Molemmat toimivat samankaltaisesti, mutta kummankaan kanssa en ole ollut sinut käytön suhteen. Jos haluaa tehdä muutoksia työpöydälle tai johinkin muuhun toimintoon, niin ne täytyy tehdä melko monen mutkan kautta. Katsotaan nyt, kun tätä Seiskaa tulee käytettyä pitempään, että muuttuuko mielipide ohjelmasta. Olen tässä pohtinut, että pitäisköhän Ubuntu lataa tähän Seiskan rinnalle? Olisikohan jollain kokemusta samassa koneessa kaksi eri käyttöjärjestelmää. Etenkin Windowsin Seiskasta ja Linuxin Ubuntusta? JOs tietoa löytyy, niin sitä otetaan vastaan oikein mieluusti. Saa laittaa viestiä tulemaan suoraan sähköpostiin ruikuttaja (a) hotmail.fi tai sitten kommentointilaatikkoon. KIITOS! Yksi asia minua tässä Seiskan järjestelmässä häiritsee. Nimittäin se, että se mitä siirrän roskakoriin, niin seuraavan käynnistyksen aikana ne katoaa roskiksesta. Olen yrittänyt löytää roskiksen asetuksista kohtaa, josta sen ominaisuuden voisi muuttaa, mutta empä ole löytänyt. Eikä muuten johdu mistään sellaisesta, että roskiksessa olisi enemmän tavaraa mitä sinne mahtuisi. Vaikka kyseinen ominaisuus on periaatteessa ihan hyvä, mutta siitä huolimatta itse haluan vaikuttaa siihen missä vaiheessa roskis tyhjentyy. Toinen asia mikä tässä Seiskassa on huonoa, ettei tässä ole Worksiä. Vaikkei se olekaan kovin yleinen ja käytetty toimisto-ohjelmisto, mutta kyllä se on menetellyt iha hyvin. Officen Wieverit piti heti kuitenkin ladata koneeseen, jotta edes kyseisiä tiedostoja pystyy tälläkin katselemaan. Latasi LibreOfficen, mutta se ei oikein napannut vielä. Pitää katsoa, että onnistuuko sillä kuinka hyvin tallentamaan tiedostoja Officelle sopiviin muotoihin. Office2007 kokeiluversiota yritin ladata tähän miniläppäriin, mutten onnistunut siinä. Office2010 kyllä onnistui ladata, mutten vielä ole laittanut käyttökuntoon, enkä testannut sitä.

Normaalikokoiseen läppäriin verrattuna tämä miniläppäri on kompaktipaketti. Kun leveydestä otetaan melkein kolmannes pois, niin vaikuttaahan se kaikkeen. Näppäimistö ja näppäimet tuntuvat olevan tosi pieniä. Huomaan kyllä vielä useammin tekevän näppäilyvirheitä entiseen verrattuna. Mutta eiköhän siihen jossainvaiheessa opi. Ainut suurempi ongelma on siinä, ettei tässä ole vakiovarusteena dvd-asemaa. Jossain vaiheessa sen osto tulee melkeimpä pakolliseksi. Etenkin jos tästä tulee sellainen, jota tulee rahdattua usein mukana. Mutta eipäs kiirehditä asioiden edelle.