Seinänaapurilla on tapana "harrastaa" melko usein yksin puhelua ja muusikin soittoa melko lujalla. Yleensä yksin puhelut on näkymättömien ihmisen haukkumista. Tai oikeastan me muut naapurit ei nähdä niitä, joita "Skitsofreenikko" näkee. JOka kerta, kun olen kuullut naapurin puhelevan yksinään, niin ne on kuuluneet yleensä ennen iltakahdeksaa. Mutta toissayönä, tiistain ja keskiviikon välisenä yönä, kuulin ensimmäisenä kerran, että Skitsofreenikko möykkää aamuyöllä kahden jälkeen möykkäävän näkymättömille ihmisille. Keskiviikkona ilmoitin asiasta vuokraisännälle. Ei siinä kaikki, Skitsofreenikon möykkääminen jatkui eilen illalla ja uutena oireena tuli ovien paiskominen. Ei siinä "mitään", jos möykkää yksinään ja harvakseltaan, mutta nyt alkaa menemään jo sietorajan yläpuolelle ja reilusti. Iltaisin useimmiten haluan laittaa ajoissa nukkumaan, kun työvuorot alkaa jo aamu viideltä. Sai tänään vuokraisäntä kuulla asiasta pikkasen kiukkusen mielipiteen. Enkä ole ainut, joka on tästä Skitsofreenikon tekemisistä.

Tänään juttelin yhden toisen naapurin kanssa Skitsofreenikon tekemisistä. Samalla sain tietää, että eräs yläkerran naapureista oli jo ilmoittanut poikapuolelleen, ettei hänelle kannata tuoda poikapuolen muksuja kylään. Sen verran uhkaavasti Skitsofreenikko on käyttäytynyt näiden lasten pihalla ollessa. Mutta joo, katsotaan kuinkas tässä Skitsofreenikolle. Enhän mie sitä tiedä, onko naapurin setä oikeasti skitsofreenikko, mutta toistuvat harhanäyt ja -äänet viittaa siihen suuntaan. Voihan ne tietysti olla viinapirun aiheuttamia, kun Skitsofreenikko kerran, joksus jopa kahdesti, päivässä mäyräkoirallisen olutta. Vaikkei hän vielä ole tietojemme mukaan koskaan käynyt kenenkään kimppuun, mutta sitähän ei koskaan tiedä, vaikka se päivä tulisi erittäin nopeasti vastaan!

Tänään tuli kuitenkin yksi hyvä uutinen. SAin työharjoittelupaikan. Melkein ihmettelin, että sain sen paikan. Soitin ja pommitin kyseistä firman päällikköä sen verran monta kertaa, että nyt viimein ja vihdoin sain kuulla, että pääsen kyseiseen firmaan seitsämäksi viikoksi harjoittelemaan autolla ajamista. Tässä on parin päivän aikana sen verran sattunut ja tapahtunut, että väsyttää tosi makeasti. Ei pitäisi laittaa näin aikasten nukkumaan, kun herään kuintenkin kahden aikaan pirteenä kuin peipponen. Eihän tässä kyllä ole parempaakaan tekemistä!