Pitihän se arvata! Nyt alkoi perästä kuuluun. Viimeviikolla, kun kerron "rakkaasta" kurssitoverista ja hänen tekemisistään. Nyt on alkanut koululla tuulemaan. Kun Toveri viimeviikolla soitti ministeriöön ja valitti meidän kurssin asioista, niin nyt on ministeriöstä soitettu koululle sekä työvoimatoimistoon. Tarkkoja tietoja meillä ei ole asiasta tällä hetkellä, mutta vaikuttaa siltä, että meidän muidenkin opiskelua tarkistellaan huomattavasti tarkemmin. Pitäähän se katsoa loppuun asti, että kuinka kimurantiksi tämä menee.

Me porukkana ollaan suunniteltu omakustanne reissua Leville keskiviikoksi ja torstaiksi, koululta saataisiin auto lainaksi matkoja varten. Tämän shouwn takia koulu oli meinannut peruttaa koko reissun. Onneksi Höntti oli puhunut koulun ympäri, kun hän oli kertonut, että koulu ei maksa meidän majoitusta, syömisiä eikä juomisia. Ei riemu kohonnut kattoon, kun Höntti soitti asiasta meidän luokan vanhimmalle. Alettiin jo hieman pohtimaan, että pitääkö tämä tietty Toveri pistää aisoihin heti tämän jälkeen.

Tänään oli koulutusvuorossa tulityökortti. Vaikka mulla on reilun vuoden vanha tulityökortti, niin tulipahan osallistuttua koulutukseen, tenttiim ja sammutusharjoituksiin. Saanpahan jatkettua kortin voimassaoloa jonkin verran. Yleensähän korttikoulutuksen kustantaa työnantaja tai jos on työttömänä, niin työvoimatoimisto on maksanut sen. Ainakin viime keväänä sen maksoi työvoimatoimisto. Tentti meni erittäin hyvin, kun ei ollut kuin yksi virhe ja sain erittäin hyvin palavan löpötynnirin sammutettua. Mutta oli tänään melko raskas päivä. En nukkunut viimeyönä kuin vajaat neljä tuntia. Eilen kun tultiin Eukon (se toinen naisopiskelija porukassa) Torniosta kohti Pelloa, niin poikettiin Övertårneolla "päiväkahvilla".  Yksi meidän kurssilaisista asuu "väärällä" puolella rajaa. Vääris innostui tarjoamaan viskiä. Eukko ei suostunut ottaamaan, kun ei yleensä muutenkaan juo kovinkaan usein alkoholipitosia juomia. Juotiin pikkupullo puoliksi. Onneksi lähdettiin kymmenen pintaan jatkamaan matkaa. Vääris oli sitten jatkanut yksnään viinan juomista. oli hän aikamoisessa tuiskeessa vielä aamulla, kun saapui tunnille. Onneksi itse lopetin ajoissa viinan juomisen, ettei ollut krapulaa, mutta ei tuo univajekaan ole kivaa seuraa noin asiapitoisella tunnilla. Toivottavasti tuota ei tule testattua toista kertaa.