On käänneety auton nokka kohti pohjoista. Itse nyt nautiskelen pienestä, reilun tunnin mittaisesta tauosta, kun Suosikki ajaa. Aloitin tuossa yhden pintaan ajamisen, tauko tulee juuri sen vuoksi, että voin ajaa sitten Rovaniemelle asti. Onhan tässä ihan mukavaa istuskella kuljettajaopettajan paikalla, katsella pimeitä, talvisia maisemia, surffailla netissä ja höpötellä Suosikin kanssa. KOulun opiskelijat, jotka ovat mukana, niin seuraavat silmä kovana jotain Elm Streettiä. Ei oikein innosta kyseinen elokuvasaaga, kun on tullut katsottua ne useampaan otteeseen. Enkä kuitenkaan kerkeäisi katsomaan tässä tauon aikana kuin osan elokuvasta. Osa porukasta on melko riehakkaalla päällä, kun ovat käyneet hakemassa mukaan nestemäisiä matkaeväitä. Millään muulla ei ole väliä kuin sillä, ettei kukaan oksenna linja-autoon. Kävin ennen lähtöä laittamassa jokaisen penkin selkään pussin varmuuden vuoksi. Toivottavasti tarpeen tullen osaavat käyttää pussia tai kerkeävät vessaan. Toivottavasti pysyvät yhtä hilpeinä Rovaniemelle asti. Jos ei tässä mitään kummallista tapahdu matkan varrella tapahdu, niin ollaan puolen yön pintaan Rovaniemellä. Sen jälkeen pitäisi vielä auto siivota ja pestä. Joten jos hyvin käy, niin  yhden pitaan pääsen "töistä" pois. Täytyy varmaan ihan suosiolla jättää kotiin ajaminen huomiseksi, ei sitä enää yhden jälkee jaksa ja pysty ajamaan reilua sataa kilometriä.

Noh, on tässä ainakin tullut kahden päivän aikana ajettua ihan riittävästi. Kilometrejä tulee noin 1450, joista mie olen ajanut noin 1200 kilometriä. Tämän kokemuksen perusteella tilausajohommat ei välttämättä ole minun heiniä. Ei ainakaan tämän kaltaiset tilausajot. On paljon ajettavaa, kohtuu vähän aikaa ja sitten kun pääsee vapaalle, niin se on pelkkää odottelua. Onneksi oltiin yötä eräässä kurssikeksuksessa, jossa on loistavat mahdollisuudet uimiseen, ulkoiluun, saunomiseen, pieni kirjasto sekä plkkään oleskeluun. Illalla oli sitten "pakko" poiketa ravintolan puolella juomassa yhdet näkäräiset ja pelaamassa parit biljardit ja 501:set. Joten eilisilta meni ihan totaalisesti rentoutuessa. Tänään kävin hätäisesti uimassa ja aamiaisella, jonka jälkeen menin kiireellä ottamaan vielä pienet tirsat, jotta jaksan tämän illan ajaa. Tällainen odottelu on melko raskasta, vaikka mulla on ollut viihdykettä mukana (tietokone, kirjoja mm.) ja on ollut mahdollisuus harrastaa ja rentoutua. Mutta kun tämän kaiken olisi voinut tehdä myös kotona.

Tässä pitää lopettaa ja aloittaa keskittyminen kohtapuolin kuskin vaihtoon. Muu porukka pääsee käymään kahvilla ja parhaimmat taitaa tankata nestemäisiä eväitä lisää!