Kaikilla on erilaisia ja erinäinäisiä määriä tarpeita. Tarpeista tulisi pystyä keskustelemaan kiihkottomasti asialinjalla. Mutta se ai aina näköjään onnistu! Ei ainakaan kaikilta. Tämän sain kokea erään kaverin kanssa. Hän oli tiukasti kiinni omissa mielipiteissä, eikä antanut milliäkään periksi. Ei sen puoleen, että minä olisi ollut täysin oikeassa mielipiteitteni kanssa, mutta pitäisi osata edes jonkin verran kurkata sinne kolikon kääntöpuolelle, eikä olla heti ensimmäisenä tyrmäässä toisen mielipiteitä. Etenkään silloin ei pitäisi olla tyrmäämässä ja tuomitsemassa, jos ei ole tietoinen asioiden todellisesta tilasta tai mitä mahdollisesti kolmas ja neljäs osapuoli ovat keskenään asioista sopineet.Se kyllä pitää paikkaansa, että on hyvien tapojen ja erittäin moraalittomia tarpeita, mutta kyse ei tässä keskustelussa ollutkaan niistä. Eikä tule olemaan tässä avautumisessakaan. Kiivasta keskustelua käytiin lähinnä seksistä ja ihmissuhteista. Tuonpahan omat ajatukseni esiin.....

Suurimmalle osalle ihmisistä on tosi tärkeää tulla kuulluksi, nähdyksi, hyväksytyksi ja huomatuksi. Näihin kaikkiin asioihin tarvitaan toisia ihmisiä. Eikä näitä tarpeita yleensä tyydytä yksi ainoa ihminen, vaan tarvitaan useampia ihmisiä ympärille. Eikä se ole mitenkään sukupuolisidonnainen asia, vaan jokainen tarvitsee ihmisiä ympärilleen molemmista sukupuolista. Osa ihmisistä on vain hyvänpäivän tuttuja, tutun tuttuja, mutta osasta tulee kavereita ja erittäin hyviä ystäviä. Heidän kanssaan tulee nähdyksi, huomatuksi ja mikä tärkeitä kuulluksi ja huomatuksi. Vaikka niitä hyviä, tärkeitä ystäviä, ihmissuhteita on useampia, niin voi olla ettei kaikkien kanssa voi puhua kaikesta, kuten seksistä tai omista henkilökohtaisista ongelmista. Eikä se ole mikään automaatti, että minun kaverit/ystävät ovat myös sinun kavereita/ystäviä. Eikä se taida olla ihan tervettä, jos kaikilla on täysin sama tuttvapiiri. Eikä se ole minulta pois, jos kaverini hengailee välillä muitten kanssa. En minä ole kaiken napa, joka tarvitsee aina tietynmäärän hovia ympärilleni. Tuleepahan kummallekin vähän eri näkökulmaa asioihin. Kun on tekemisississä tuttavapiirin kanssa, niin useimmiten myös oppii tuntemaan toiset sen verran hyvin, että tietää kuka tulee keninkin kanssa toimeen. Joten ei esittelekään sellaisia ihmisiä keskenään, jotka jo etukäteen tietää etteivät he tule toistensa kanssa toimeen.

Kukaan toinen ei voi tuomita vääräksi tois(t)en seksijuttuja, paitsi lapsiin ja eläimiin sekaantuminen. Toiset tarvii seksiä enemmän kuin toiset, jotkut saattaa pärjätä ilman vuosikausia. Joku saattaa tarvita useamman kumppanin, jotta saa seksuaalisuutensa tyydytettyä. Ei kenestäkään meistä pitäisi olla ensimmäisenä osoittamassa sormella ja sanomassa, ettei se ole sallittua. Sinkku saa harrastaa niin monen partnerin kanssa seksiä kuin huvittaa tai olla harrastamatta kenenkään kanssa seksiä. Vakka olisi kuinka parisuhteessa, niin ei välttämättä se yksi seksikumppani riitä. Mistä sen tietää, että kumpikin osapuoli hyväksyy sen, että kumpikin käy harrastamassa seksiä kolmannen/neljännen osapuolen kanssa. Tai toinen osapuoli on sairauden tai jonkun muun syyn takia estynyt harrastamasta seksiä puolisonsa/kumppaninsa kanssa, mutta toinen osapuoli kuitenkin tarvitsee seksiä "normaaliin tapaan". Eikä se välttämättä ole kuitenkaan pettämistä. Se voi olla myös jollekin ihan normaalia, että elää polyamorisesti, eli romanttisessa tai seksuaalisessa suhteessa on useampi kuin kaksi. Kovinkaan moni ei taida uskaltaa sanoa sitä ääneen, että elää samanaikaisesti useamman kanssa suhteessa. Se voi olla sovittu kaikkien osapuolten kanssa, jolloin se ei ainakaan ole pettämistä.

Itse olen kyllä pääsääntöisesti yksiavioisuuden kannalla, mutta en pois sulje sitä, että joku muu ei saisi olla moniavioinen.