Ensimmäinen aamu jolloin ei tarvinnut ajaa talla pohjassa. Oikeastaan koko päivänä ei tarvinnut pitää minkäänlaista kiirettä. Tänään oli ensimmäinen päivä, jolloin minulla oli mahdollista pitää 25 minuutin yhtäjaksoinen tauko. Tähän mennessä huonoimpana päivänä ei ole kerinnyt pitämään edes yhteensä noin montaa minuuttia taukoa ja siitä huolimatta on "saanut" aja ylinopeutta kilometritolkulla. Tämä pitkä tauko järjestyi vain siksi, että yksi papparainen oli joutunut sairaalaan, eikä häntä tarvinnut viedä kotiin. Sen tauon aikana menin matkahuollon puolelle juomaan kupillisen kahvia. Samalla törmäsin eräseen kaveriin, joka on Rovaniemellä linja-autokuljettakoulutuksessa. Naamat oli molemmin puolin tuttuja, sen verran monta kertaa ollaan törmäilty Jänkätiellä koulun tiloissa. Kerettiin muutama sana vaihtaa, vain pikaisesti kuulumisia. Jostain kumman syystä tulin vähän paremmalle tuulelle, kun sai höpötellä kouluasioita.

Aamulla töihin lähtiessä otin mukaani hevosraipan (HUOM! käyttämätön), jotta "Orjapiiskurilla", siis Ohjaajalla, olisi oikeanlainen työväline Orjan kurissa pitämiseen. Pitkin päicää meillä oli raipasta sisäpiirin herjaa. Ohjaaja meinasi jo ottaa raipan kotiinsa ja testata mitä vaimo sanoo, jos ehdottaa sänkyynsitomista ja raipan käyttöä. Vaimo ei ole ihan helposti suostuvaa sorttia, kuulemma. Turhaan aamulla pelkäsin, ettei Ohjaaja tajua ottaa raippaa huumorilla, mutta aamupäivän aikana  pelko haihtui. Sen verran ronskeja puheita meillä oli pitkin päivää, silloin kun asiakkaita ei ollut kuulemassa.  Kummallakin vaikuttaa olevan melko härski huumorintaju, eikä härskeissä puheissa kumpaakaan vaivaa sukupuoli- eikä ikäerokaan ollenkaan. Hauskaa meillä on ollut tänään autossa, ainakin silloin kun ollaan oltu kahdestaan.

Huomaa kyllä, kun tänään on ollut melko leppoisa päivä ja autossa on ollut hauskaa, niin ei tuo kymmenen tunnin työpäivä väsytä laisinkaan. Nyt tuntuu olevan virtaa yhtä paljon kuin pienessä pitäjässä. Virtaa riittää etenkin nyt, kun söin lihanmaksuisia nuudeleita sulatejuuston kera ja jälkiruuaksi banaanin. Johonkin tämä energia on saatava purettua, jotta tässä pääsee vielä tänään nukkumaankin!