Tänään sitten lähdin vähän yli viiden, jotta kerkeäisin kahdeksi Rovaniemelle ajoon. Perjantaina ilmoitin Höntille, että olisi suotavaa, että tänä aamuna minut ajattaja hakisi suoraan asemalta, kun en kerkeä muutamassa minuutissa koululle ja kaiken lisäksi juna oli vartin Rovaniemellä myöhässä. Jouduin rautatieasemalla odottelemaan Kari-Paria puolisen tuntia. Hän ei todellakaan kuulu minun suosikki ajattajiin. Pikkasen jo etukäteen hirvitti, että jouduin hänen kanssaan kahdestaan autoon. Välissämme on joku ylitsepääsemätön näkymätön muuri, joka haittaa minua suunnattoman paljon.

Näin jo koulun auton tuleva aseman pihaan, kun joku nainen kysyi taksiasemaa. KP tuli mersulla, joka ei ole minun suosikki auto, sen sähköisen vaihdelaatikon vuoksi. Eihän Rovaniemen taksiasema ja linja-autoasema ole kaukana rautatieasemasta, kuulin naisen huokaisevan, kun kerroin mistä taksiaseman löytää. Kysyin Kari-Parilta, että voidaanko viedä nainen linja-autoasemalle. KP suostui, ja kysi, että minne nainen on menossa ja heti kun kuuli, että nainen on menossa urheiluopistolle, niin KP sanoi, että voidaan viedä vaikka perille asti. Ei muuta kuin ajamaan sitten sinne. Sen jälkeen menttin Napapiirille kahville. Siellä sitten KP kysyi, että missä haluaisin ajaa, niin tokasin vain, että vähän kaupungissa ja sitten voisi käydä maalla. Siinä vaiheessa sain kuulla, että jollain oli asiaa Ikeaan. Ei muuta kuin Torniota ja Haaparantaa kohti. Siinä sitten pikkasen otti kupoliin, kun "piti" lähteä ajamaan kotia kohti. Mutta parempi sekin vaihtoehto kuin koko päivä pelkästään kaupunkia.

Takaisin tulessa oli pikkasen pahoja vaikeuksia keskittyä ajamiseen. Osa syynä taisi olla väsymys, mutta myös se että hetkeä ennen takasin lähtöä käytiin syömässä Nesteeellä. Ainut  ABC:n klisäksi, johon saa parkkeerattua ison auton.