Kolli lukee minun blogia säännöllisesti. Sain moitteita kasvotusten siitä, että eräässä kirjoituksessa tunnustin kaipaavani myös jotakuta toista miestä kuin häntä. Yritin selittää, että tykästyin ihan vähän Kuskiin. Tykästyminen on huomattavasti lievempää kuin ihastuminen ja huomattavasti harmittomampaa. Tällä hetkellä Kolli on juuri se mies, jonka kanssa haluan olla, jonka kanssa haluan seurustella ja katsoa (yhteiseen) tulevaisuuteen. En ehkä ole rakastunut vielä Kolliin, mutta vakaasti ja vakavasti ihastunut olen. Haluan ehdottomasti ottaa selvää, että onko Kolli minun loppuelämäni mies. En ole ihan varma, sainko vakuutettua Kollia siitä, että olen ihastunut vain häneen ja että hän on ainokaiseni.

Tähän mennessä emme ole missään vaiheessa keskustelleet siitä, että mikä tai mitä meidän suhde oikeastaan on. Suhteemme ei oikeastaan ole tähän mennessä oikein kunnolla ole ollut seurustelua. Mielestäni meillä on ollut"sutinaa". Olemme aktiivisesti tekstailleet, soitelleet, mesettäneet ja tapailleet. Tapailut eivät ole olleet ”pelkkiä” treffejä sanan varsinaisessa merkityksessä, vaan toinen on mennyt/tullut toisen luo lähinnä kuin ”kaverin luo” kylään. Toisinaan on saattanut tapahtua jotain sellaista, mitä ei kaverin luona tapahdu, mutta kumpikaan ei ole kärsinyt tapahtuneesta morkkista. Toisen ihmisen läheisyys on ollut varmaan se tärkein asia.

Nyt keskusteltiin paljon asiaa. Kumpikin sai kertoa toiveensa suhteen laadusta ja tulevaisuudesta, Kumpikin meistä haluaa seurustella vakavasti. Halutaan vakaasti ja vakavasti katsoa, että onko suhteellamme tulevaisuutta ja kuinka pitkä se yhteinen tulevaisuus on. Kumpikaan meistä ei ole rakastunut toiseen tai kolmanteen osapuoleen, kumpikin meistä on hitaasti rakastuvaa sorttia; ihastuminen voi tapahtua sadasosasekunneissa. Kumpikin meistä on ihastunut toiseen osapuoleen vakavasti, mutta kumpikin tällä hetkellä odottelee merkkiä, että ”kannattako” rakastua. Eli kumpikin on jo pidemmän aikaa odottanut toisen osapuolen siirtoa, mutta kumpikaan ei ole älynnyt tehdä sitä. Nyt ainakin kumpikin tietää, että seurustellaan ja mitkä ovat seurustelun pelisäännöt.